WereldkampioenWereldkampioen worden in de Open Classe van de Solar Sport One Competitie.
0

steden

0

races

0

persoon aan boord

🇳🇱

Races in Nederland & Monaco

Solar Sport One Competitie

Afgelopen juli zijn we wereldkampioen geworden op de Middellandse Zee in Monaco. We zijn daarmee het eerste Nederlandse team dat met een zonneboot op open zee heeft geracet. Tijdens de wedstrijd hebben we niet alleen andere zonneboten verslagen, maar ook elektrische speedboten.

Dit jaar gaan we een nieuwe uitdaging aan in de Solar Sport One competitie. Er is een nieuwe klasse gevormd in een van de oudste en meest prestigieuze wedstrijden voor zonneboten in Europa. Met deze wedstrijd willen we laten zien dat wij als studenten op het hoogste niveau kunnen presteren.

De competitie bestaat uit verschillende onderdelen, variërend van slalom, endurance en sprintraces in Nederland en Monaco. Om te winnen moeten zal gemiddeld de snelste tijd neergezet moeten worden bij alle twintig onderdelen. Dit zal een lastige opgave zijn aangezien we het opnemen tegen studententeams, bedrijven én particulieren. Ons team zal verschillende innovatieve technieken, zoals draagvleugels, zo goed mogelijk inzetten. We gaan er alles aan doen om te winnen!

team