WereldkampioenWereldkampioen worden in de Monaco Solar & Energy Boat Challenge Offshore Class

1 jaar
2 challenges

WereldrecordEen wereldrecord neerzetten door Het Kanaal van Calais naar Dover zo snel mogelijk over te steken op zonne-energie

Eerste challenge:

Wereldkampioen worden in de Monaco Solar & Energy Boat Challenge Offshore Class

Monaco, Juli 2019

Dit jaar gaan we meedoen aan de grootste internationale competitie en daarmee ook wereldkampioenschap voor zonneboten: De Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Onze boot zal gaan concurreren op open zee, wat betekent dat we rekening moeten gaan houden met geheel nieuwe situaties, zoals hoge golven en wind.

De wedstrijd bestaat uit twee verschillende etappes. De eerste dag is er een etappe van Monaco naar Ventimiglia (IT) en terug, met een lengte van ongeveer 30 kilometer. De volgende etappe bestaat uit een traject van 60 kilometer, van Monaco naar Ventimiglia (IT) naar Monaco naar Ventimiglia (IT) en terug.

Om de competitie te winnen zal de snelste tijd neergezet moeten worden voor zowel de etappe van en naar Ventimiglia, als die twee keer van en naar Ventimiglia (IT). Dit zal een lastige opgave zijn aangezien wij gaan racen tegen studententeams, bedrijven én particulieren. Sommige teams hebben supersnelle speedboten, maar wij denken dat wij met onze slimme technieken nóg sneller kunnen zijn door nóg efficiënter met de beschikbare energie om te gaan.

0

km in de race

0

personen aan boord

0

significante golfhoogte in meters

🇳🇱

Het enige Nederlandse team

Tweede challenge:

Wereldrecord neerzetten in Het Kanaal van Calais naar Dover oversteken op zonne-energie

Het Kanaal, Augustus 2019

In juli 2019 gaan we geschiedenis schrijven. Het TU Delft Solar Boat Team gaat een wereldrecordpoging doen om als snelste zonneboot óoit het Engelse Kanaal over te steken.

In de laatste week van juli zullen we dit wereldberoemde stukje zee tussen Calais en Dover in een zo kort mogelijke tijd afleggen. Hiermee willen we de wereld laten zien dat je op alleen zonnepanelen deze druk bevaren zeestraat over kan steken.

0

Huidige wereldrecord in uren

0

Afstand die gevaren moet worden in km

0

significante golfhoogte in meters

0

aantal schepen per dag op 's wereld drukste vaarweg

solar boat knop dan nu
blokknop template