Solar Sport One Competitie

Na vorig jaar als eerste Nederlandse team wereldkampioen te zijn geworden op de Middellandse Zee in Monaco, is ons doel dit jaar om de hernieuwde Solar Sport One Competitie te winnen. Hiermee willen we laten zien dat we zowel op open zee als op binnenwater het hoogste niveau kunnen behalen.

De wedstrijd is vergelijkbaar met de Formule 1, alleen dan voor zonneboten van over de hele wereld. De competitie bestaat uit 4 race-weekenden in Nederland, met daarnaast als hoogtepunt het WK zonnebootracen in Monaco.

Om te winnen moeten we net als bij de Formule 1 kampioen worden in het algemeen klassement, dus gemiddeld de snelste tijd neerzetten bij alle races. Daarom bouwen we een boot die wendbaar is voor de slalom, super snel voor de sprint en zo efficiënt mogelijk voor de duurrace.

Benieuwd naar onze prestaties of wil je een race bijwonen? Houd dan deze pagina in de gaten voor informatie over de races!

WereldkampioenWereldkampioen worden in de Open Classe van de Solar Sport One Competitie.

RACES

Solar Sport One competitie

Vanwege het corona virus zijn er een paar wijzigingen in het race schema. Een paar races zijn gecanceld. We hopen dat de race van september wel door mag gaan en zijn druk bezig met deze voorbereidingen. Hou de site in de gaten voor verder nieuws over de races!

Solar Sport One CompetitieRace Weekend 5
Dordrecht
4 en 5 september
locatie
team