De draagvleugels

Door ons gelimiteerde hoeveelheid energie die we binnenkrijgen, zijn we genoodzaakt super efficient te varen. Onze draagvleugel techniek is daar een zeer belangrijk onderdeel van. Ondanks dat deze techniek al jaren bestaat, is er nog steeds veel ontwikkeling mogelijk. Zo hebben we dit jaar en dual pitch system waardoor we nog manouverable zijn op onze vleugels. Daarnaast maken we dit jaar onze vleugels van carbon fiber. Hierdoor kunnen we onze vleugels volledig zelf produceren. Dit geeft ons de vrijheid om meer de vleugels voor onze boot te ontwikkelen. Zo kan onze boot in elke race element optimaal presteren!

Het zonnedek

Ons zonnedek bestaat uit de meest efficiente silicium cellen en het lichtste laminaat. Hierdoor is ons dek 30% efficiënter dan het gemiddelde zonnepaneel op daken en weegt het slechts 6 kg. De afmeting van het dek is 6 vierkante meter, vastgelegd in de regulaties van de wedstrijd. Het team heeft ook zijn eigen Maximum Power Point Trackers (MPPT’s) ontworpen om alle opgevangen energie optimaal te gebruiken.

De romp

Dit jaar hebben we de lichtste romp in de geschiedenis van ons team. De slechts 30 kilogram wegende hull kan een piloot vervoeren tot snelheden tot 55 km/h. De romp is geoptimaaliseerd voor onze vliegende conditie, dit zie je terug in de aerodynamische vormgeving van de boot. De zogenaamde ‘lobes’ aan beide zijkanten van de boot zorgen voor de stabiliteit.