Giulia Gatti

Cooling & Wings Engineer

Mail: giulia.gatti@solarboatteam.nl

Ik ben Giulia. Ik ben 21 jaar oud en studeer lucht- en ruimtevaarttechniek. Dit jaar vorm ik met vijf anderen de Vehicle Dynamics afdeling. Binnen mijn afdeling werk ik veel samen met Gijs aan de drivetrain en ben ik verantwoordelijk voor het koelsysteem. Het koelsysteem is, net zoals alle andere dingen dit solar boat jaar, groter en meer complex. Mijn doel voor dit jaar is om een zo efficiënt mogelijke drivetrain te bouwen en een goed geïntregeerd en betrouwbaar koelsysteem zodat de powertrain soepel werkt.

Sinds dat ik onderdeel ben van het team, vragen veel mensen aan mij wat boten te maken hebben met lucht- en ruimtevaarttechniek. Op heel veel manieren gedragen vliegtuigen en boten zich op hetzelfde. Dit is ook een van de redenen dat ik onderdeel wilde zijn van dit team. Voornamelijk om te ontdekken hoe ik de brede kennis die ik heb vergaard tijdens mijn studie kan toepassen in het echte leven.

Ik houd van mezelf uitdagen. Het feit dat het doel dit jaar is om offshore te gaan was één van de redenen waarom ik onderdeel wilde zijn van dit fantastische team. Het idee om een voertuig te ontwikkelen en te bouwen die in zoveel opzichten anders is dan haar voorgangers is voor mij fascinerend. Met dit nieuwe ontwerp zullen wij gaan bewijzen dat sustainable off shore varen mogelijk is.

Giulia Gatti