Waar staat ons team voor?

Het TU Delft Hydro Motion Team is een van de Dreamteams van de TU Delft. Ons team bestaat uit 24 ambitieuze studenten van elf verschillende studierichtingen. In één jaar tijd doorlopen wij het proces van het ontwerpen, het produceren en het testen van een boot die vaart op groene energie. Ons team zet zich elk jaar volledig in om de toepassingen van geavanceerde technologieën te laten zien bij spectaculaire races.

Al 15 jaar lang hebben wij de maritieme industrie geïnspireerd met onze vliegende zonneboten. Het 2021 team heeft een grote nieuwe stap gezet met het project Hydro Motion. Zij ontwikkelden de eerste vliegende boot die vaart op waterstof! Dit jaar zijn wij officieel van naam veranderd en zullen wij doorgaan als het TU Delft Hydro Motion Team.

Het 2022 Hydro Motion Team zal blijven werken met waterstof. Dit jaar ontwerpen wij een boot die geoptimaliseerd is voor waterstof. Met deze boot zullen we meedoen aan de Energy Boat Challenge in de Open Sea Class in Monaco.

Dit project geeft onze studenten de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen en te leren hoe het is om in een multidisciplinair team samen te werken aan een ambitieus doel. Gedurende één jaar ontwikkelen zij zich op meerdere vlakken en doen zij vaardigheden op waar zij/ze de rest van hun professionele carrière profijt van hebben. Met ons team leiden wij de toekomstige generatie ingenieurs op.

Onze missie!

Met ons project willen wij samen met de maritieme sector werken aan een versnelling van de overgang naar groene energie. Er valt nog veel te winnen in deze sector en door samen met de maritieme wereld na te denken en te innoveren op het gebied van duurzaamheid dragen wij bij aan een betere en groenere toekomst. Want alleen samen kunnen we verandering teweeg brengen.

Geschiedenis

0

Teams

sinds de oprichting van het TU Delft Solar Boat Team

0

Boten

zijn er gebouwd sinds de oprichting van het TU Delft Solar Boat Team

Al 15 jaar zet ons team zich in voor een groene toekomst door boten te bouwen die worden aangedreven op duurzame. In 2005 werd het TU Delft Solar Boat team opgericht en 15 jaar lang heeft het team ongelooflijke boten op zonne-energie ontwikkeld. Het team van 2021 nam de grote stap en besloot om de mogelijkheden van waterstof te onderzoeken. Dat leidde dit jaar tot een nieuwe naam die onze nieuwe identiteit weerspiegelt: TU Delft Hydro Motion Team.

We bouwen een boot die geoptimaliseerd is voor waterstof. Deze boot zal meedoen aan de wereldkampioenschappen in de Open Sea Class in Monaco om de kracht van waterstof te laten zien.

In 2005 richtte een aantal studenten Maritieme Techniek het TU Delft Solar Boat Team op. Het jaar daarop werd het winnen van de “Frisian Solar Challenge” als eerste doel gesteld en behaald. Vanaf dat moment werd elke twee jaar een compleet nieuwe boot ontworpen en gebouwd, die het jaar daarop werd geoptimaliseerd. Sinds 2016 ontwerpen en bouwen we elk jaar een compleet nieuwe boot.

In al deze jaren hebben we enorm veel ontwikkelingen doorgemaakt. We zijn altijd bezig geweest met het optimaliseren van onze boten op alle vlakken, bijvoorbeeld efficiëntie, snelheid, stabiliteit en wendbaarheid. Door de vorm van onze rompen te optimaliseren op ingenieuze manieren hebben we de weerstand van onze boten weten te verkleinen. Later werd door het gebruik van draagvleugels voor het team een compleet nieuwe manier van varen geïntroduceerd. Deze vleugels laten onze boten vliegen. Ze tillen de boot uit het water en verminderen zo aanzienlijk de weerstand. Voor onze boten zijn verschillende innovaties gebruikt zoals een dubbele strut configuratie of juist een 3-strut-configuratie. Elk jaar worden er unieke boten gebouwd en blijven we innoveren en inspireren. Lees hieronder meer over voorgaande jaren.