Daniel van Paassen

Fuel Cell Engineer

@: daniel.vanpaassen@solarboatteam.nl

Het dichtst bij zeilen kom ik normaal gesproken op een windsurfplank, dus waarom maak ik deel uit van het TU Delft Solar Boat Team? Tijdens mijn bachelor Elektrotechniek ben ik altijd gefascineerd geweest om mijn vaardigheden in te zetten om een duurzame toekomst op te bouwen, zoals ik heb gedaan met mijn BEP, waar ik de overgang van een normale wijk naar een CO2-neutrale wijk heb gemodelleerd. Daarnaast stellen de dynamiek en de sfeer van het team mij in staat om de beste versie van mezelf te zijn, door de goede interpersoonlijke communicatie en relaties binnen het team. Door wat ik weet in de praktijk te brengen, kan ik ook na mijn bachelor mijn richting bepalen.

Mijn visie is om toekomstige zonnebootjaren te inspireren om te innoveren en geavanceerde technologieën te ontwikkelen. Dit jaar wil ik het team naar de finish brengen van de offshore race in Monaco. Geïnspireerd door de vindingrijkheid om me heen, ben ik gemotiveerd om mijn vaardigheden toe te passen en het team zo sterk mogelijk te maken!

Binnen de afdeling Elektronica ben ik verantwoordelijk voor de werking van de brandstofcel en het leveren van die kracht aan ons systeem. Dit betekent natuurlijk niet dat ik alleen aan de brandstofcel ga werken; ik zal ook helpen en leren van de andere activiteiten van de afdeling Elektronica en alle andere afdelingen van het team!

Daniel van Paassen