Bart van Gisbergen

Powertrain Engineer

@: bart.vangisbergen@solarboatteam.nl

Geen enkel land is verantwoordelijk voor de maritieme sector, dus er is veel innovatie in de overgang naar duurzame energie. Ik wil deel uitmaken van die overgang. Met het team gebruiken we zonne-energie voor maritieme doeleinden om een duurzamere toekomst te creëren.

Vorig jaar heb ik mijn bachelor in Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde afgerond. Ik kwam bij het Solar Boat Team, omdat ik mijn fysica-kennis in de praktijk wilde gebruiken. Ik geniet ook van engineering en wilde de combinatie van wiskunde en engineering behouden. Het Solar Boat Team is hier ideaal voor, omdat we een boot binnen een jaar ontwerpen, bouwen, testen en racen. Dit zal me ook leren over productontwerp.

Binnen de elektronica-afdeling ben ik verantwoordelijk voor de aandrijving. Dit betekent dat ik voornamelijk aan de batterij en de motorcontroller werk. Ik werk aan het opslaan van de zonne-energie op de meest efficiënte manier en zorg ervoor dat het de motor bereikt. Ik kijk er naar uit om dit jaar meer over elektronica te leren!

Bart van Gisbergen