Emma Linders

Exposure

@: emma.linders@solarboatteam.nl

De eerste keer dat ik de Solarboat op zijn draagvleugels zag varen en vliegen, verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. Ik wilde hier deel van uitmaken! Dit jaar krijg ik de kans om zelf met de boot te varen. Het gevoel door de grachten in Delft te racen is ongelooflijk. Ik ben er trots op deel uit te maken van het Solar Boat Team, dus ik kan mijn enthousiasme voor duurzame innovaties met iedereen delen.

Gelukkig is mijn rol in de afdeling Exposure om mensen enthousiast te maken. Ik mag het verhaal, de doelen en de visie van ons uiterst gemotiveerde team delen. Samen verleggen we de grenzen van het gebruik van zonne-energie. Op dit moment is de maritieme sector sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen. Er is veel te winnen in deze sector en het gebruik van zonne-energie zou een oplossing kunnen zijn. Het Solar Boat Team legt de link tussen de technologie die we ontwikkelen en de kansen die dit biedt voor een groenere toekomst.

Een van de redenen dat ik bij het Solar Boat Team ben gekomen, is omdat ik het verschil wil maken. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft afgerond. Na drie jaar studeren besefte ik dat ik veel ideeën had, maar niets werd werkelijkheid. Daarom ben ik enthousiast over dit jaar: we gaan eigenlijk een hightech boot bouwen. We kunnen dus iedereen laten zien dat een duurzame maritieme sector niet alleen de toekomst is, maar realiteit.

Emma Linders