Eva Smits

Chief Engineer
@: eva.smits@solarboatteam.nl

Als klein meisje kreeg ik een passie voor boten. Ik ben dol op de zee en op varen. Samen met mijn interesse in technologie is de bachelor Maritiem Engineering een perfecte keuze voor mij. Ik vind de theoretische kennis van scheepsbouw buitengewoon interessant, maar ik zou het graag in praktijk willen brengen. Daarom is het Solar Boat Team de perfecte uitdaging voor mij.

In het Solar Boat Team werken we een jaar lang samen met een multidisciplinaire groep studenten. Het doel is om de Solar Sport One Race te winnen. Deze bestaat uit vijf wedstrijden. We kunnen dit bereiken door de beste boot op zonne-energie te ontwerpen, bouwen en racen. Er is een grote verscheidenheid aan uitdagingen die ons te wachten staan. Dit jaar is het mijn taak om aan het einde van het jaar één boot af te leveren. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van de boot. Ik ben enthousiast over deze unieke kans!

Ik hoop dit jaar meer praktische ervaring op te doen. Naast het verrijken van mijn technische kennis, wil ik mijn mensenkennis vergroten. Als team dagen we elkaar voortdurend uit om het best mogelijke resultaat te bereiken. Tegelijkertijd bouwen we een hechte vriendschap op. Dit is wat ons als team sterk maakt. Mijn jaar wordt een succes op het moment dat we als team van vrienden als eerste eindigen met onze zonneboot.

Eva Smits