Lena de Rouw

Team Manager
@: lena.derouw@solarboatteam.nl

De eerste keer dat ik over het Solar Boat team hoorde, was ik meteen super enthousiast. Een groep super gemotiveerde studenten die werken aan één gemeenschappelijk duurzaam project, daar wilde ik deel van uitmaken.

Ik ben nog steeds onder de indruk van de intrinsieke motivatie van het team. Iedereen zet zijn studie in de wacht, zonder betaald te worden of studiepunten te verdienen, omdat we één gemeenschappelijk doel hebben: De maritieme sector inspireren en de wereld de potentie van zonne-energie laten zien.

Het is een zeer unieke situatie, waarbij we samen met 20 studenten van 7 faculteiten een jaar lang aan een project werken waarbij we alles zelf doen. We krijgen de mogelijkheid om onze theoretische kennis in de praktijk te brengen, maar deze is niet alleen gericht op technische uitdagingen. We krijgen een veilige omgeving waar u op technisch en persoonlijk niveau risico's kunt nemen. Het is een zeer intensief jaar waarin je veel hoogtepunten en dieptepunten zult ervaren. Je leert veel over het werken met anderen en over jezelf.

Dit alles met het overkoepelende doel om de maritieme sector te inspireren en te laten zien wat mogelijk is met zonne-energie. Ik ben erg trots om te zeggen dat ik de teammanager ben van het Solar Boat Team 2020. Een geweldige groep mensen die samen in staat zijn om een verschil te maken.

Lena de Rouw