Marko Rehbein

Cooling & Height Control Engineer

@: marko.rehbein@solarboatteam.nl

Ik kwam bij het Solar Boat Team, omdat ik wilde werken met geavanceerde zonnepanelen en koolstof structuren. Daarnaast heb ik lucht- en ruimtevaarttechniek gestudeerd en ik wil graag die kennis toepassen. Om iets vanuit nul te ontwerpen, leek mij de perfecte gelegenheid om praktische vaardigheden te leren die niet aan de universiteit worden onderwezen en om deel uit te maken van een team dat allemaal achter één project staan.

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de mechanische aspecten van het hoogteregelingssysteem, dat ervoor zorgt dat de boot een stabiele hoogte behoudt en de rit comfortabel is. Dit betekent ook dat ik nauw moet samenwerken met Roan van de elektronica-afdeling om ervoor te zorgen dat de gegevens die door de verschillende sensoren worden geïnterpreteerd en de aanpassingen aan de boot in harmonie werken. Bovendien kunnen bepaalde componenten zoals de motor en batterijen erg heet worden, dus om ze op de hoogste efficiëntie te laten werken, ontwerp ik een vloeistof koelsysteem.

Ik kijk uit naar onze laatste fase, de raceweekends, die vijf steden in twee landen zullen beslaan en gevuld zullen zijn met adrenaline, intense strategie en zware concurrentie. Om te garanderen dat onze boot op het hoogste niveau presteert, betekent dit dat we samenwerken om constante verbeteringen tussen races te handhaven en constant te maken. Met het Solar Boat-team laten we de potentie van hernieuwbare energie in de maritieme wereld zien!

Marko Rehbein