Gerben Rijpkema

Financial Manager

@: gerben.rijpkema@solarboatteam.nl

Ooit heb ik tijdens mijn middelbare school een profielwerkstuk over draagvleugelboten geschreven en hierbij contact gehad met het TU Delft Solar Boat Team. Toen ik op de TU Delft ging studeren, drong het tot mij door dat ik misschien zelf ook deel kon uitmaken van dit geweldige project. Drie jaar en een Bachelor Werktuigbouwkunde later werd het werkelijkheid en begon ik in mijn functie als Financial Manager.

Als team hebben wij vervolgens voor een ongelooflijk ambitieus doel gekozen. Het is bijna bizar om met een kleine groep studenten in één jaar een boot op waterstof-energie te bouwen. Maar als wij dit kunnen, stel jezelf dan eens voor wat er nog meer mogelijk is. Stel dat wij als maatschappij ook zulke ambitieuze doelen voor onszelf stellen: dat wij met zijn allen samenwerken aan een duurzame toekomst en samen de problemen aanpakken. Dit is precies wat wij als team willen bereiken en wat mij inspirereert in mijn functie.

Als Financial Manager ben ik onder andere verantwoordelijk voor de relaties met onze partners. Al onze partners staan achter onze gezamelijke missie om de maritieme industrie te verduurzamen. Er zijn partners die ons helpen met het design van onze boot, de realisatie ervan maar ook met het naar buiten brengen van ons project. Op deze manier helpt elk bedrijf op zijn eigen manier mee, maar wel met één gezamelijk doel. Dit is precies hoe wij ook de energietransitie moeten aanpakken: samen, en met ambitieuze doelen.

Gerben Rijpkema