Gijs van Rijen

Driveline Engineer

Mail: gijs.vanrijen@solarboatteam.nl

Als je in een woord een Dreamteam zou moeten beschrijven zou ik het woord innovatie gebruiken. Elk jaar weer zoeken studenten de grens op van wat technisch allemaal we niet mogelijk is en dit is wat ik nou zo bijzonder vind, de kans echt iets te ontwikkelen, te innoveren en door middel van technische vooruitgang de wereld wat duurzamer maken.

Wat mij juist in het Solar Boat Team aantrok is de geweldige uitdaging die we dit jaar aan gaan door in plaats van in de inshore de offshore competitie deel te nemen. Verder ben ik zelf een fanatiek zeiler en dus is dit project, wat verbazend veel gelijkenissen vertoond met veel zeilschepen, enorm interessant.

Wat ik heel gaaf zou vinden dit jaar is als het zou lukken het kanaal over te steken en daarbij een wereldrecord zetten. Het is een uitdaging die meerdere Solar Boat Teams zijn aangegaan maar ik denk dat wij dit jaar beter dan ooit zijn voorbereid om dit te kunnen presteren. Daarnaast zou ik mijzelf ook verder willen ontwikkelen op persoonlijk vlak in verschillende kwaliteiten.

Gijs van Rijen