Gwen Rongen

Deck and Modularity Engineer

@: gwen.rongen@solarboatteam.nl

Een boot ontwerpen, bouwen en een race varen. Wie wil dat nou niet? Ik ben ontzettend enthousiast om, als onderdeel van het Solar Boat Team, bij het gehele proces van ontwerp tot race betrokken te zijn. Dit in combinatie met het feit dat wij de eerste vliegende waterstofboot maken, is voor mij een enorme drijfveer. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor het nieuwe dek van de boot en zorg ervoor dat de boot makkelijk te vervoeren en assembleren is.

Op het moment zit ik in het vierde jaar van de HBO opleiding Maritieme Techniek. Ik leer veel over alle facetten van de scheepsbouwkunde, maar mijn fascinatie voor een boot ligt bij de basisprincipes, zoals het vormen van de romp. Tijdens de stages en projecten van mijn opleiding ligt de focus meestal op slechts één onderdeel van het ontwerpproces, in tegenstelling tot dit project!

Dit jaar wordt er voor het eerst binnen het Solar Boat Team gevaren op waterstof. Waterstof als energie staat nog in de kinderschoenen, en het is voor mij daarom een interessante uitdaging om deze boot te bouwen. Naast de technische uitdagingen en innovaties spreekt het leuke team en de gezelligheid mij erg aan. Al deze nieuwe ervaringen zorgen ervoor dat dit project voor mij een droom is die uit komt.

Gwen Rongen