Hessel Schulte

Energy Management

@: hessel.schulte@hydromotionteam.nl

Vanuit niks in één jaar een boot bouwen die uitsluitend op waterstof vaart. Dat klinkt als een absurd idee maar toch doet het Hydro Motion Team elk jaar weer mee aan een race. Dat blijf ik indrukwekkend vinden. Er wordt niet alleen ontzettend veel gedaan en geleerd in een hele korte tijd, er wordt ook nog een serieuze bijdrage gedaan aan de energie transitie in een sector waar verandering vaak traag gaat.

Dit jaar ben ik binnen het electronics department verantwoordelijk voor de energy buffer en energy management van de boot. In essentie zorg ik ervoor dat de energie in de boot efficient en veilig stroomt en wordt opgeslagen. Daarnaast hou ik me bezig met de communications systemen zodat mensen in de boot contact kunnen houden met mensen aan de kant.  Deze taken vormen de ideale combinatie van software en hardware. Dit zijn de taken waar mijn grootste intresses liggen en ik kijk er naar uit me te verdiepen in elk aspect wat daar onder valt.

Na drie jaar Technische Natuurkunde studeren heb ik de nodige voorbereiding op theoretisch vlak gehad om aan dit project te beginnen. Nu is het tijd om ideeën toe te passen in de praktijk en duurzame oplossingen te zoeken op complexe problemen.  De vaardigheden die ik opdoe bij het Solar Boat Team gaan onmisbaar zijn in alle toekomstige projecten om de energie transitie te versnellen waar dat ook nodig is.

Hessel Schulte