Jomi Baggerman

Cooling and Steering Engineer

@: jomi.baggerman@solarboatteam.nl

Werken bij een DREAM team in Delft is iets waar ik toen ik begon met mijn studie altijd van gedroomd heb. Het Solar Boat DREAM Team sprak mij in het bijzonder aan, omdat ik mezelf altijd al met boten en watersport heb beziggehouden. Ik heb binnen dit team de kans om kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie in de praktijk te brengen. Ik geniet hier heel erg van, vooral ook omdat mijn studie, technische natuurkunde, behoorlijk theoretisch is. Ook de samenwerking met alle studenten met verschillende achtergronden is iets waar ik erg van geniet.

Binnen het team, ben ik verantwoordelijk voor de koeling van de componenten die veel warmte generen en het stuurmechanisme van de boot. Dit is een erg uitdagende functie, vooral omdat we dit jaar voor het eerst gaan werken met een brandstofcel. Deze brandstofcel creëert enorm veel warmte, wat betekent dat wij het koeling systeem van de boot dit jaar drastisch moeten veranderen.

Iets waar ik natuurlijk erg naar uit kijk is de race aan het einde van het jaar in Monaco. Met het team gaan wij er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen!

Jomi Baggerman