Mats Boersma

Chief Hull and Body

@: mats.boersma@hydromotionteam.nl

Sinds ik in 2018 via via kennis maakte met het TU Delft Hydro Motion Team is het altijd in mijn achterhoofd blijven steken. Na mijn bachelor lucht- en ruimtevaart in drie jaar afgerond te hebben ging ik kijken wat ik kon doen om deze kennis in praktijk toe te passen. Zo kwam ik, na de eerder opgewekte interesse, bij het TU Delft Hydro Motion Team terecht.

Dit jaar gaan we met zijn allen zo hard mogelijk aan de slag om een wereldkampioen waardige boot te ontwikkelen en bouwen. Met deze uitdaging willen we de maritieme industrie inspireren om sneller over te gaan op duurzame energie bronnen.

Vanuit mijn studie lucht- en ruimtevaart heb ik een hoop geleerd over de structurele kant van voertuigen en dit is ook waar ik me dit jaar vooral mee bezig ga houden. Als Chief Hull&Body ben ik eindverantwoordelijke voor het romp design, structurele design en interne design van de boot. Dit jaar wil ik me graag ontwikkelen op zowel organisatorisch als technisch vlak om een zo optimaal mogelijke boot te maken samen met het hele team. Al met al gaat het een onvergetelijk jaar worden!

Mats Boersma