Olav van Voorst

Chief Engineer

@: olav.vanvoorst@hydromotionteam.nl

Vanaf het moment dat ik in Delft ging studeren trokken de D:Dreamteams mijn aandacht. Het is interessant hoe een groep gemotiveerde studenten de meest ambitieuze doelen kan bereiken, door de theoretische kennis van hun studie toe te passen. Het team van vorig jaar creëerde 's werelds eerste vliegende waterstofboot. Een verbluffend resultaat na één jaar hard werken.

Dit jaar kijk ik ernaar uit om deze uitdaging over te nemen en verder onderzoek te doen naar de mogelijkheden die ontstaan bij het gebruik van waterstof als energiebron. Na het afronden van de bachelor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek was dit precies de uitdaging waar ik naar op zoek was, omdat het me in staat stelt meer praktische kennis op te doen. Het Hydro Motion Team stelt ons in staat om een heel ontwerpproces te doorlopen met de hulp van de enorme gemeenschap eromheen.

Dit jaar heb ik de rol van Chief Engineer, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor een efficiënte workflow en integratie van de hele engineeringafdeling met behoud van de algehele kwaliteit.

Olav van Voorst