Olivier de Jong

Structural Engineer

@: olivier.dejong@solarboatteam.nl

De reden dat ik bij het Solarboat team kwam, is dat ik wil bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst. Ik was geschokt toen ik hoorde over de vervuiling veroorzaakt door boten en zag het Solarboat team als een geweldig initiatief om de wereld meer bewust te maken van duurzame energie in de maritieme industrie.

Tijdens mijn bachelor in Mechanical engineering hebben we kleine groepsprojecten gedaan waarin we iets moesten bouwen en gebruiken om te concurreren met de andere groepen. Ik heb altijd echt genoten van deze projecten, vanwege de combinatie van theoretische en praktische kennis. Ook het competitieve element sprak me erg aan, want dit motiveerde me om harder te werken. Ik heb altijd genoten van het winnen. Deze projecten duurden nooit langer dan een paar maanden, waardoor ik het gevoel had dat er meer had kunnen worden bereikt. Toen het einde van mijn bachelor naderde, besloot ik dat ik mijn kennis op de proef wilde stellen en me wilde aansluiten bij een project waarin een volledig potentieel kon worden bereikt.

Dit jaar ben ik structureel ingenieur. Ik moet ervoor zorgen dat de boot bestand is tegen alle belastingen die de boot zal ondervinden in de Solar Sport One-competitie. Mijn doel voor dit jaar is het winnen van de Solar Spot One Race Challenge in Nederland en Monaco. Met het team van vorig jaar dat de lat hoog heeft gelegd door wereldkampioen te worden, ben ik super gemotiveerd om deze titel te verlengen en een nog betere boot te maken!

Olivier de Jong