Peer Kalk

Chief Electronics

@: peer.kalk@hydromotionteam.nl

Al jaren houd ik me bezig met de staat van onze planeet en probeer ik meer te begrijpen over de veranderingen die eraan komen. Met een achtergrond in zeilen, een liefde voor elektronica en deze eerdergenoemde betrokkenheid met het milieu, was het meedoen aan het Hydro Motion Team een stap die ik graag wilde maken om mijn technische kennis en persoonlijke interesses te ontwikkelen.

Nu ik onlangs mijn Bachelor Electrical Engineering heb afgerond, werk ik samen met dit team aan een boot op waterstof waarmee we kunnen laten zien dat een transitie naar duurzamere energieopslag bereikbaar is voor zowel consumenten als grote marktleiders. In het bijzonder zou ik, als Chief Electronics van het team, het elektro departement willen begeleiden naar een punt waar we de huidige duurzame technologieën een extra zetje geven en tegelijkertijd de boot voor zoveel mogelijk mensen interessant maken.

Door deze boot te ontwikkelen, hoop ik meer te leren over de potentie die waterstof heeft waardoor ik vervolgens alle mogelijkheden in duurzame energie kan onderzoeken. Hopelijk brengt het werk dat ik dit jaar met het team doe me naar een punt waar ik kan zien wat echt een verschil maakt in grote industrieën en hoe duurzame technologieën gebruikt kunnen worden om een positieve impact te hebben op het milieu.

Peer Kalk