Rick van Wilsem

Chief Engineer

@: rick.wilsem@solarboatteam.nl

De komende jaren zullen we steeds meer afhankelijk worden van renewables. Om aan de klimaatdoelen te voldoen en de CO­2 uitstoot terug te dringen zullen we de technieken van renewables op alle gebieden moeten verbeteren.

Vanaf een jaar of vijf ben ik begonnen met zeilen. Niet alleen zeilen, maar ook andere watersporten hebben mijn interesses. Door watersport te combineren met de inventiviteit van ingenieurs ontstaan er enorm gave projecten. Kijk naar de toename van hydrofoils in de zeilsport. Door vleugeltechnieken toe te passen op zeilboten zijn foilende zeilboten ontstaan waarmee tot op de dag van vandaag de grenzen van wat mogelijk is worden opgezocht en verschoven.

Met het TU Delft Solar Boat team kan ik mijn bijdrage leveren aan de energietransitie en mijn fascinatie voor watersport en hydrofoils tot uiting brengen. Als Chief Engineer van het TU Delft Solar Boat Team ben ik verantwoordelijk voor het gehele engineering department. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de integratie tussen de verschillende departementen soepel verloopt en de kwaliteit daarbij behouden blijft.

Rick van Wilsem