Sacha Oonincx

Structural Analysis

@: sacha.oonincx@hydromotionteam.nl

Vijf jaar geleden, nog voordat ik hier in Delft ben gaan studeren, zag ik een van de boten van het TU Delft Hydro Motion Team staan. Vanaf dat moment droomde ik ervan om ooit deel uit te maken van een Dreamteam.  Na een bachelor Maritieme Techniek, heb ik ervoor gekozen om deze droom achterna te gaan.

Tijdens deze studie heb ik veel geleerd over de technische kant van de scheepsbouw. Het zelf bouwen en varen van een zelfontworpen boot zijn aspecten waar ik me nog nooit mee heb beziggehouden. Door me een jaar lang bezig te houden met dit project hoop ik deze kant van de maritieme techniek beter te leren kennen en een beter beeld te krijgen van de invloeden vanuit de ontwerpfase op de rest van het proces.

Daarnaast zal er dit jaar worden doorgegaan op waterstof. Aangezien de implementatie van waterstof vrij nieuw is, zorgt dit voor een extra uitdaging binnen het team. Dit zie ik voor mijzelf als een mooie kans om mijn technische kennis te verbreden.  Door deze uitdaging aan te gaan, hoop ik ook anderen te kunnen inspireren door te laten zien welke mogelijkheden er zijn om de industrie te verduurzamen en zo een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie.

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de structurele analyse van de boot. Dit houdt in dat ik me zal bezighouden met de belastingen en gevolgen hiervan op de boot, zodat deze sterk genoeg is voor de race aan het einde van jaar.

Sacha Oonincx