Shayan Farrokhi

Chief Powertrain

@: shayan.farrokhi@hydromotionteam.nl

Halverwege vorig jaar wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen dit jaar. Tijdens mijn bachelors Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde heb ik veel technische en theoretische kennis opgedaan, die ik ook graag in de praktijk zou willen toepassen. Het liefst voor een project dat zijn steentje bijdraagt aan het realiseren van een duurzame toekomst. Tijdens een van de interesse-avonden van de Dreamteams, waar ik aanwezig was, wist ik het direct. Ik werd onmiddellijk gecharmeerd van de professionele sfeer van het team en de kwaliteit van het project. Daarnaast houd ik van uitdagingen en dat bied dit project ook zeker!

Als Chief Powertrain ben ik verantwoordelijk voor het veilig integreren van één van de meest fascinerende en complexe onderdelen van de boot: het waterstofsysteem. Dit houd de tank in waar waterstof is opgeslagen, de leidingen waar waterstof door getransporteerd wordt, de brandstofcel waar chemische energie wordt omgezet in elektrische energie, maar ook bepaalde componenten van het complex elektrisch systeem dat de boot aanstuurt. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de communicatie tussen mijn departement en de andere departementen van het team en zorg ik voor een optimale werksfeer binnen mijn departement zodat de engineers hun volledig potentieel kunnen benutten.

Ik kijk er zeer naar uit om de technische en theoretische kennis die ik tijdens mijn bachelors heb opgedaan in de praktijk toe te passen en de boot werkende te krijgen zodat we de maritieme industrie kunnen inspireren over te stappen naar waterstof. Als ik kijk naar de professionele, maar ook gezellige sfeer binnen dit team, ben ik er zeker van dat we dit jaar iets geweldigs gaan neerzetten in Monaco!

Shayan Farrokhi