Sietse Duister

Hull Design

@: sietse.duister@hydromotionteam.nl

Ik ben altijd gefascineerd geweest door de dreamteams. Voor het komende jaar had ik een uitdaging nodig. Na een aantal contactmomenten met het TU Delft Hydro Motion Team en het zien van zo'n gemotiveerde groep mensen die hun eigen vliegende waterstofboot ontwerpen en bouwen, was ik verkocht.

Tijdens mijn bachelor Werktuigbouwkunde heb ik aan gave projecten gewerkt maar wist ik niet wat ik hierna moest doen aangezien het werkveld erg breed is. In mijn laatste jaar kreeg ik de kans om af te studeren bij Damen Shipyards waar ik verliefd werd op de bijzondere maritieme wereld.  Het jaar daarop verhuisde ik naar Delft waar ik begon aan mijn pre-master Maritieme Technologie.

We zitten midden in een transformatie.  De verschillende vormen van transport, weg, lucht, water, ze zijn allemaal aan het veranderen. De maritieme industrie is verantwoordelijk voor ongeveer 2,5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en ik geloof echt dat het onze plicht is als toekomstige ingenieurs om deze trend te keren.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben dat ik dit jaar verantwoordelijk ben voor het ontwerp van de romp en mijn eerste stappen in de richting van dit doel kan zetten. We gaan ervoor!

Sietse Duister