Thomas Kamminga

Software Engineer

@: thomas.kamminga@solarboatteam.nl

Wat ik altijd al veel heb gedaan is zeilen. Dit begon toen ik twaalf was en op zeilkamp ging in het verre Friesland. Daar heb ik leren houden van varen. Verder heb altijd nog een interesse gehad, namelijk het werken met software en elektronica. Dit is natuurlijk de plek om al die passies te combineren!

Ik sloot na de design presentatie aan in het team, dit had één groot voordeel. Ik kon namelijk al zien wat voor boot er ging komen. In deze boot zag ik de geweldige uitdagingen die ik kon helpen overbruggen. Dit ga ik doen door software te schrijven voor de boot en uiteindelijk mee te werken aan de data analyse van de boot. Dit allemaal met een duidelijk doel, een boot maken die uren lang over het water vliegt zonder uitstoot van broeikasgassen door middel van een waterstofsysteem. Wat is nou vetter dan dat!

Door het ontwikkelen van deze complexen systemen kan ik niet alleen een bijdrage aan het team leveren, maar ook veel persoonlijke ontwikkeling door gaan. Met een duidelijk doel. Om de race in Monaco te winnen!

Thomas Kamminga