Tim Kaasjager

Battery Engineer

@: tim.kaasjager@solarboatteam.nl

Klimaatverandering heeft veel van de keuzes die ik heb gemaakt beïnvloed. Ik heb me in mijn privéleven erop aangepast, maar het is ook een drijfveer in mijn ambities. Met een Bachelor Technische Natuurkunde (bijna) achter de rug, denk ik veel na over de mogelijkheden om technologie te gebruiken bij het bouwen van een duurzame toekomst.

Tijdens mijn Bachelor heb ik pas een voorproefje gehad van één van de belangrijkste vakgebieden voor onze tech-gedreven samenlevingen: elektronica. Als we de transitie naar een groene toekomst willen maken en onze smartphones, laptops, en talloze andere elektronische apparaten willen blijven gebruiken, moet er heel wat gebeuren. Ik hoop dat ik tijdens mijn werk als elektrisch ingenieur bij het Solar Boat Team de vaardigheden ontwikkel waarmee ik deze maatschappelijke en technische uitdagingen kan aanpakken.

Het komend halfjaar werk ik aan de batterij van de boot en schiet ik mijn collega’s te hulp bij andere elektrotechnische zaken. Het is misschien (nog!) niet mijn expertise, maar ik kijk er naar uit meer te leren over de essentiële processen die ons dagelijks leven van brandstof voorzien. Het wordt een mooi leerproces, waarbij ik bekend zal raken met de technologie die de energy transitie mogelijk zal maken: waterstof!

Tim Kaasjager