Tim Lelieveld

Chief Hull & Body
Mail: tim.lelieveld@solarboatteam.nl

Ik ben bij de Solar Boat experience gekomen omdat ik een unieke ervaring zocht die ik nergens anders zou vinden. Het Solar Boat Team 2019 gaat namelijk aan de offshore klasse meedoen. Dit houdt in dat onze boot groter, sterker, robuuster en betrouwbaarder moet worden.

Vanuit mijn bachelor maritieme techniek word je erg conservatief onderwezen. De maritieme sector is van nature niet zo progressief/vooruitstrevend. Hier bij het Solar Boat word je gedwongen te denken in extremen en oplossingen te bedenken die nog niet bestonden. Dit is zo'n gave en unieke ervaring waardoor je jezelf echt ontwikkeld tot een beter mens. Een voorbeeld hiervan is dat wij vleugels gebruiken om boven het water te varen in plaats van conventioneel in het water varen, om met minder energie veel harder te varen.

Het milieu is tegenwoordig steeds belangrijker voor iedereen en wij van het Solar Boat Team willen graag iedereen inspireren om voor het milieu te vechten en duurzaam te zijn! Het gaat immers over onze toekomst.

Persoonlijk wil ik natuurlijk wereldkampioen worden in Monaco en het wereldrecord verbreken van een zonneboot die het Engelse kanaal oversteekt. Dit ga ik samen met het geweldige team van het Solar Boat bereiken!

Tim Lelieveld