Tom Cratsborn

Project Manager

Mail: tom.cratsborn@solarboatteam.nl

Dit jaar zal een grote stap gezet worden in innovatie. De technologie die we jaren lang ontwikkelt hebben, kan de volgende stap maken. We gaan de uitdaging aan om op zee te varen. Wij zijn studenten en durven deze stap te maken omdat we niks te verliezen hebben.

Met de duurzame energie die wij slim gebruiken, kunnen we laten zien wat er mogelijk is. Om de wereldkampioenschappen in Monaco te winnen zullen we sneller moeten zijn dan elektrische speedboten. Hiermee kunnen we echt laten zien dat we met onze nieuwste technieken sneller zijn en dat alles mogelijk is met duurzame energie. Veel van onze systemen zijn nog nooit gebouwd en hierdoor zijn we lichter en denk ik ook sneller dan onze competitie.

Er zijn dit jaar zo veel uitdagingen die mij motiveren. Varen door de zoute omstandigheden van de Middellandse Zee, drie passagiers vervoeren en varen door grote golven in een race van 100 kilometer.

Naast mijn studie was ik erg bezig met persoonlijk leiderschap en theoretische kennis over management te ontwikkelen. Nu wil ik dit in de praktijk brengen in dit super uitdagende project. Het Solar Boat Team is een geweldig team dat grenzen verlegd en hier wil ik aan bijdragen terwijl ik mijn passie’s volg. Ik vind plannen en samenwerking met zo een diverse groep mensen geweldig. Het structureren van het project en daarbij steeds letten op het tijdsaspect motiveert me elke dag. Dit project is zo uniek en een geweldige kans om te leren over mezelf, het team en mezelf in het team.

Tom Cratsborn