Monaco Energy Boat Challenge

Elk jaar laten we de potentie van onze duurzame boten zien in spectaculaire races. Dit jaar zullen we mee doen aan de Open Sea Class van de Monaco Energy Boat Challenge om de kracht van waterstof te laten zien! Aan deze spectaculaire wedstrijd doen studenten en professionals van over de hele wereld mee om in verschillende klassen te racen met duurzaam aangedreven boten.

Wij zullen meedoen in de Open Sea Class met onze vliegende boot op waterstof! Om te winnen, moeten we de hoogste score halen over een totaal van drie wedstrijdonderdelen: wendbaarheid, snelheid en uithoudingsvermogen.

Om ons team uit te dagen, is ons doel om de Open Sea Class te winnen! Dit betekent dat we onze boot ontwerpen om uit te blinken in alle drie de races; wendbaarheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Op deze manier willen we iedereen inspireren om de overgang naar duurzame scheepvaart te versnellen.

Open Sea Class

16 NM coastal raceHet team die het snelst met hun boot het parcours van ongeveer 16 zeemijl aflegt, zal deze uitdaging winnen.
Manoeuvrability challengeTest het vermogen van de boot om soepel te manoeuvreren en leg het parcours zo snel mogelijk af.
Endurance challengeDe grootste uitdaging: 6 uur achter elkaar varen zonder op te laden. Het team dat de meeste afstand aflegt wint!

2021 Monaco energy boat challenge

Het 2021 team heeft voor het eerst meegedaan aan de Monaco Energy Boat Challenge met een waterstof aangedreven boot!

Lees hier hoe het team dit heeft ervaren:

Het was geweldig om met het hele team in Monaco aan te komen. We voltooiden met succes onze eerste race en vlogen over de grote oceaan met onze trimaran. De tweede dag raakte het meest complexe elektrische systeem van onze boot zwaar beschadigd, een enorme tegenslag voor het team. Na onderzoek bleek dat het niet mogelijk was om het in Monaco te repareren met de middelen die we hadden. We zijn erg teleurgesteld dat we de endurance challenge niet hebben gevaren.

Toch kunnen we enorm trots zijn. We hebben onze droom om ‘s werelds eerste vliegende waterstofboot te realiseren waargemaakt en de wereld de potentie van groene energie laten zien!

HM23
Asset 3