Monaco Solar & Energy Boat Challenge

Vorig jaar organiseerden we met trots onze eigen race om de competentie van onze nieuwe vliegende zonneboot te laten zien. Het jaar daarvoor, in 2019, werden we wereldkampioen in de Offshore Class in Monaco. Dit jaar stellen we een nieuw doel met ons project Hydro Motion. We willen de eerste plaats behalen in de Open Sea Class van de Monaco Solar & Energy Boat Challenge en opnieuw wereldkampioen worden, maar dit keer met een boot die vaart op waterstof.

De Monaco Solar & Energy Boat Challenge is een internationale uitdaging die studenten en professionals van over de hele wereld verwelkomt om te racen in drie verschillende klassen: Energy, Solar en Open Sea Class. Ons team gaat deelnemen aan de Open Sea Class en dit jaar gaan we de grote oceaan op!

Om de Open Sea Class te winnen moeten we de hoogste score halen over een totaal van drie wedstrijdonderdelen: manoeuvrability, sprint and endurance. Wij leggen onze focus op het endurance onderdeel en optimaliseren onze boot om zo ver mogelijk te varen met de energie die we aan boord hebben. Tijdens de wedstrijd moeten we binnen 6 uur de meeste afstand afleggen. Dit is een grote uitdaging, dus het is essentieel dat onze boot super efficiënt vaart. Om wereldkampioen te worden verleggen we onze grenzen en werken we aan ons overkoepelende doel: sneller, verder en langer varen.

WereldkampioenWereldkampioen worden in de Open Sea Class van de Monaco Solar & Energy Boat Challenge met onze waterstofboot

Races

Monaco Solar & Energy Boat ChallengeOpen Sea Class
Monaco
6th -10th of July 2021
locatie
Hydromotion website link foto
Team foto link website versie 2 (met parttime)