Monaco Energy Boat Challenge

Elk jaar laten we de potentie van onze duurzame boten zien in spectaculaire races. Dit jaar deden we mee aan de Open Sea Class van de Monaco Energy Boat Challenge en bewezen we de kracht van waterstof! De spectaculaire uitdaging verwelkomt studenten en professionals van over de hele wereld om in verschillende klassen te racen met duurzaam aangedreven boten.

Wij deden mee in de Open Sea Class met ons project Hydro Motion. Onze waterstof aangedreven trimaran heeft op de grote oceaan gevaren! Om te winnen moesten we de hoogste score halen over een totaal van drie wedstrijdonderdelen: wendbaarheid, sprint en uithoudingsvermogen.

Het vermogen om groene energie op te slaan en te vervoeren is essentieel voor een duurzame scheepvaart. Om zo relevant mogelijk te zijn voor de maritieme industrie, hebben we onze focus op de endurance challenge van de race gelegd. We hebben onze boot geoptimaliseerd om zo ver mogelijk te varen met de beperkte hoeveelheid energie die we aan boord hebben.

Open Sea Class

Manoeuvrability challengeTest het vermogen van de boot om soepel te manoeuvreren en leg het parcours zo snel mogelijk af.
16 NM coastal raceHet team die het snelst met hun boot het parcours van ongeveer 16 zeemijl aflegt, zal deze uitdaging winnen.
Endurance challengeDe grootste uitdaging: 6 uur achter elkaar varen zonder op te laden. Het team dat de meeste afstand aflegt wint!

2021 Monaco energy boat challenge

Het was geweldig om met het hele team in Monaco aan te komen. We voltooiden met succes onze eerste race en vlogen over de grote oceaan met onze trimaran. De tweede dag raakte het meest complexe elektrische systeem van onze boot zwaar beschadigd, een enorme tegenslag voor het team. Na onderzoek bleek dat het niet mogelijk was om het in Monaco te repareren met de middelen die we hadden. We zijn erg teleurgesteld dat we de endurance challenge niet hebben gevaren.

Toch kunnen we enorm trots zijn. We hebben onze droom om ‘s werelds eerste vliegende waterstofboot te realiseren waargemaakt en de wereld de potentie van groene energie laten zien!

HM23
Asset 3